© Simone Rosenberg
© Simone Rosenberg
© Simone Rosenberg
© Simone Rosenberg
Designed for a family of five, the house has a floor area of roughly 400m2 and is situated in a park-like landscape. On the ground floor are two studies and a self-contained flat. The living areas are on the upper floor, which affords privacy and a fine view of the lake. The compact, timber-framed primary structure provides the requisite degree of rigidity. By ­using cellulose-fibre insulation, a greater ­thermal-storage capacity was achieved than would have been possible with synthetic ­products. The sound insulation of the floor ­between the dwellings far exceeds standard requirements. To avoid stresses in the large window areas, structural deflection had to be?minimized in the cantilevered volumes of the building.