Architect
De Baes Architects
Sophie Van Noten
Structural Engineer
Demeyere Associates
Facade
Ploegsteert
De Clercq
Floor Coverings
Florim
Cinca
Climate Technology (Heating / Air Conditioning / Ventilation)
Vaillant
Henrad
Renson
Lighting
Linea Lighting
Bathroom and Plumbing
Duravit
Sphinx
Hansgrohe
Interior Wall and Ceiling Covering
Gyproc
© Frans Parthesius
© Frans Parthesius
© Filip Dujardin © VG Bild-Kunst, Bonn 2021
© Frans Parthesius
© Frans Parthesius
© Frans Parthesius
© de baes architects
© de baes architects

Anyone who wants to live in a glasshouse in the centre of the city needs strong nerves – or a design like the one that De Baes Architects and Sophie Van Noten developed for a client in Kortrijk, Belgium. The site in a former working-class district is only 3.80 metres wide between two flanking firewalls, but is 14 metres deep. Bordered on either side by continuous rows of houses, at the rear the site adjoins a former industrial district.