• Previous project
  • Next project
  • Back to overview
© Hisao Suzuki
© Richard Bryant/Arcaid
© Richard Bryant/Arcaid
© Richard Bryant/Arcaid
© Hisao Suzuki
The project consisted of the refurbishment of a 1960s’ three-storey office building for use as a menswear shop for the fashion designer Joseph. The building was stripped back to its core and its main structural elements. The existing precast concrete facade was re­moved and replaced with transparent panes of glass 6 m high, which create a strong visual link on three faces between the street and the open-plan retail spaces on the ground and first floors. These spaces are surrounded by an internal colonnade. The existing windows on the second floor were covered with stainless-steel mesh, which obscures the view to the office spaces and the showroom inside. The link between the two floors is formed by a ­large helical sculptural staircase.