• Previous project
  • Next project
  • Back to overview
© Michael Heinrich
© Michael Heinrich
© Michael Heinrich
© Michael Heinrich
© Michael Heinrich
"Within the scope of an urban renewal project, a narrow site extends the entire width of a city block dating to the Gründerzeit period, thereby connecting two parallel streets. The perimeter block development previously had gaps at this spot, and garages obstructed what had once been a path between Rosenheimer Strasse and Lothringer Strasse. The architect’s concept involved restructuring the site and increasing its density; this allowed him to fill in the gaps and create a semi-public pedestrian passage. The new complex consists of three separate, five-storey structures that are strung along the passage and, in combination with the buildings flanking the site, form two courtyards. "