• Previous project
  • Next project
  • Back to overview
© Anders Kavin
© Anders Kavin
© Anders Kavin
© Poul Ib Henriksen
© Poul Ib Henriksen
© Poul Ib Henriksen
© Poul Ib Henriksen
This summer house in Denmark was designed as a second home, a retreat from everyday city life. Located only 300 m from the coast, the house nevertheless stands in an area that resembles a suburban estate of uniform detached houses rather than an idyllic piece of nature. To retain some sense of the rural ­surroundings, therefore, the structures were designed with a covering of climbing plants ­trained over a layer of preoxidized steel mesh. The passing seasons determine the coloration and density of the enveloping vegetation. When the owners are in residence, the natural curtain can be opened in various ways, affording views in and out.