• Previous project
  • Next project
  • Back to overview
© Luis Ferreira Alves
© Luis Ferreira Alves
© Luis Ferreira Alves
© Luis Ferreira Alves
© Luis Ferreira Alves
© Luis Ferreira Alves
The pavilion replaces an earlier structure erected on the 14 x 31 m platform of a roller-skating rink. Restricted in its extent and siting by three large trees, the new building consists of two cubes of the same height and length, yet contrasted in character. They are linked by a narrow glazed corridor. The wider volume has a steel skeleton-frame structure, clad internally and externally with corrugated metal sheeting. A north-light roof ensures even illumination of the sculpture studio within. The narrower volume is a two-storey tract in a solid form of construction, clad externally with plywood panels, and with plastered walls internally. It contains spaces for recreation, drawing and equipment on the upper floor, and ancillary rooms for both tracts on the ground floor.