• Previous project
  • Next project
  • Back to overview
© Friedrich Busam/Architekturphoto
© Friedrich Busam/Architekturphoto
© Friedrich Busam/Architekturphoto
Reflecting the tradition of the Walser Valley granaries, this small weekend house was designed to impinge as little as possible on the natural surroundings. The siting of the simple cubic volume allows for later additions. Raised on four corner piles, it seems to hover above the Alpine meadow. The ground floor houses the entrance, living and dining areas, with an integrated kitchen strip. The living realm extends out into a sheltered loggia. On the upper floor are two simple sleeping cells and a shower. Apart from the concrete piles and the raking, welded-steel porch, the house is entirely in timber. The structural elements are in fir. Externally, the house is clad on all faces with larch boarding. Internally, it is lined with three-layer laminated sheeting.